Chinese bedrijven en uitvinders dienen in 2022 een recordaantal patentaanvragen in

China’s Europese patentaanvragen groeiden met 15,1 procent op jaarbasis, het hoogste in de top 20 van patentaanvragende landen. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde Patent Index van het Bureau voor 2022, meldt China Daily , een partner van het TV BRICS-netwerk.

Over het algemeen laat de Patent Index 2022 zien dat ondanks de pandemie de activiteit met betrekking tot technische innovatie sterk is gebleven. In 2022 ontving het bureau 193.460 aanvragen, een stijging van 2,5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

China behoort tot de top 5 van kandidaat-lidstaten en is een van de belangrijkste aanjagers van de groei van het aantal octrooiaanvragen.

In totaal behoorden negen Chinese bedrijven tot de top 50 van aanvragers van het Europees Octrooibureau (EOB).

Digitaal was vorig jaar opnieuw het gebied met de meeste patentaanvragen met in totaal 16.705 aanvragen, een stijging van 11,2 procent ten opzichte van vorig jaar, gevolgd door medische technologie en computertechnologie met respectievelijk 15.683 en 15.193 aanvragen.

Octrooiaanvragen uit China, die nu goed zijn voor bijna 10 procent van de totale octrooiaanvragen van het bureau, zijn de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld en zijn bijna vijf keer zo hoog als tien jaar geleden, zei EOB-woordvoerder Luis Berenguer Jiménez .

Hij wees erop dat China niet alleen sterk is in digitale communicatie, computertechnologie en kunstmatige intelligentie, maar ook steeds actiever wordt in het patenteren op tal van andere terreinen, zoals biotechnologie en medische technologie.

Hij benadrukte dat gezien de focus van het land op de bescherming van intellectuele eigendomsrechten om de economische groei te stimuleren, China’s recordaantal patentaanvragen van mondiaal belang is voor de bescherming van intellectuele eigendomsrechten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *